Bursaspor için 1-0'lık Kasımpaşaspor galibiyeti ayrı bir anlam taşıyor. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki maçı Tomas Necid'in golüyle kazanan yeşil beyazlılar, İstanbul fobisini de nihayet yendi.

Çünkü bu kent Timsah'a son yıllarda oldukça uğursuz geliyordu. Bursaspor normal lig serüveninde İstanbul'da en son 15 Mayıs 2011 tarihinde yine Kasımpaşaspor'a karşı kazanmıştı. Ve o dönemde yeşil beyazlı takımın başında Ertuğrul Sağlam vardı.

GÜLMEYİ UNUTMUŞTUK

O tarihte Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup eden yeşil beyazlılar ardından gülmeyi unuttu. 12 Mayıs 2012'de Başakşehir'i Süper Final Avrupa Grubu'nda 4-0 yenen Timsah, geçen sezonda Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 3-0 mağlup etmişti. Normal lig serüveninde bu kentte 1620 gündür galibiyet göremeyen Timsah, 1-0'lık skorla bu talihsizliğe son vermiş oldu.